Tuesday, March 1, 2011

Animal World Part 2: Angora Rabbit

Tercarik² pet yg gebu dan comel utk dibela? So utk Part 2 ni, aku nk citer pasal Angora Rabbit..


Haa.. gebu tak? Angora rabbit ni asal dr Angora, Turki. Org biasanya bela dia utk bulu dia yg lebat tu (Angora wool). Org Perancis yg start bela arnab ni dan kemudian merebak ke seluruh Europe dan kini seluruh dunia. Ada 4 jenis Angora rabbit ni; English (cam kat atas tu), French, Satin dan Giant.

Jom tgk pic2 Angora rabbit nih

Tgh shear bulu angora..
Kat Malaysia ni klu tak silap aku English Angora ade jual.. Tetibe mcm nk carik lak..

7 comments:

axuerha said...

waaaa...giler cumil sangatttt!!!! byk bulu cam biri2 sampai x nmpak mana mata..hehehe

Isteri Yang Comel said...

ALAHAI TOMEYNYER...

NAZRUL AZAT said...

gobunyeeeeeeeeee..... lagi sodap mkn daging nye idak? heheee

Meera said...

walaweyhhh!! bulu arnab ni! bestnye klw dpt plok plok ;p

Cazari said...

axhuera: tulah.. bulu dia pun org amik gak cam biri2

iyc: kan?

azat: bro, dr smlm nk goreng wa nye pet yek..

meera: tulah.. tp org asma takleh peluk dia huhu

mira_nas said...

hik2.. serius..memang comel pon anggora

Naz said...

pergghhh!! kecomelannya mencairkan keegoaan hatiku.. lagi besar dari kucing la arnab angora ni.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...