Friday, September 30, 2011

TV Series: Masterchef US


Ni la citer yg aku tgh sibuk layan dgn sgt emosional 2-3 minggu ni.. Nape emosional? Tah la, bila tgk citer ni aku rasa mcm sgt attached dgn contestants dia.. Tak mcm aku tgk reality shows yg lain..  Bila diorg happy aku happy, bila diorg kecewa aku kecewa.. Dan aku ni lak suka bab2 masak2 ni.. Suka tgk skill dorg.. Skrg ni tgh ditayangkan kat StarWorld (channel 711 Astro), setiap Ahad kul 8.00 mlm kot..

Tapi aku tak tunggu la episod tiap2 minggu kat StarWorld tu.. Berjanggut kot nk tunggu.. So aritu aku dh download siap2 drp youtube, skrg ni blh layan terus smp finale tanpa tunggu loading time..

Aku tak nk citer sape menang, just nak tunjuk sape finalist je..

Ni nama dia Adrien Nito. Aku sker dia ni sbb dia sgt cool and muka nmpk cam humble je. Tak bnyk ckp. Dan dia masak benda yg bila kita tgk mcm "Aik, ni je yg dia masak" tp juri suka masakan dia..








Yg ni lak Jennifer Behm. Bekas Miss USA. Cooking skill dia bg aku ok2 la. Dr segi fizikal ape yg dia masak tu takde la yg bila aku tgk tu mcm nak rasa sgt tp dia ada wow factor yg juri2 ni carik..








Dia ni dpt 3rd place.. Sker dia nye skill tp dia ni nye arrogant.. Dia syik ckp dia bagus, dia layak menang.. Aku rasa bila dia kena eliminate sume suka kot..






Siri ni dh agak lama gak abis, cuma seperti biasa kita ni Asian, specifically Malaysian, benda yg dh agak basi ni br kita dpt tgk.. Skrg ni cuma nk tggu MasterChef Malaysia je

2 comments:

ken said...

seronok tengok masterchef :)

Cazari said...

betul2.. best sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...