Wednesday, February 16, 2011

Nintendo 3DS vs Playstation NGP

Benda ni mcm deja-vu la. Dulu aku selalu duk compare kan Nintendo DS dgn PSP..



end-up aku beli kedua-duanya.. So takkan la utk kali ni aku kena wat camtu gak..

Skrg ni Nintendo bakal kuarkan konsol plg latestnya iaitu Nintendo 3DS

Sgt hengsem, 2 skrin dgn salah satunya touchscreen, ade 3D effect tanpa perlu pakai spek 3D.. Ade 2 kamera kat luar utk snap 3D photos dan 1 kamera kat dlm utk 2D photos.. Grafik yg sgt enhanced

Dan Sony pun nak lawan gak dgn bakal keluarkan PSP2 ataupun Playstation NGP

Yg ni pun hengsem gak.. Ade touchscreen, dua analog stick, ade 3G, Bluetooth, interface baru, grafik lg wow..

Pas wat entry ni, skrg aku cam nak masukkan gak NGP ni dlm wishlist aku.. huhu

10 comments:

Deqna said...

hye :) me bw here :)

perondajaketbiru74 said...

hmmmmm gadget ni mmg best tapi still prefer xbox 360

hazari. said...

mase dulu dulu memang nak sgt2 mnde nih.

Asrul "iLham" Sany said...

can't wait for n3ds and pokemon white/black version ;D

Cazari said...

deqna.. haiii

perondajaketbiru74.. me x pernah main xbox 360.. besh ka?

hazari... skrg dh x nak ek?

asrul.. sama la.. aku dah preorder White.. cuma klu blh nak main dia kat 3DS je..

k.a.s said...

i cant wait for the release of psp ngp which is by the end of this year.. xD

udin said...

haha.. beli ja dua2 bro.. tak payah penin kepala.. :D

RuSh D said...

psp ler...graphic lg cun...hahaha

touyakaruma said...

NGP leh main game PSP tak ?

Cazari said...

k.a.s.. auk.. kamek pun sama..

udin.. haha.. tp nnt dh beli nk kena carik masa lak nk main.. huhu

rushD.. 3DS pun grafik dah cun... siap blh wat 3D mcm tgk movie 3D tu tau..

touya.. rasanya blh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...