Monday, October 10, 2011

Entah.. Terima kasih kot

Arini aku takde mood. Serius. Almost mcm anak gadis yg PMS dan noticed yg dlm handbag tak bwk tuala wani... //Pls Kak Dibah, jgn muncul dlm imaginasi aku..

Tapi tadi aku ada sgt bnyk mood la time mkn. Gile sedap ayam mcd tu. Mkn dah mcm beruang org kebulur. Pg tadi ada ego sket la tak nak gi mkn. Dah nama laki, kena la ego sket. //Damn, aku terbyg lagu Alif Satar yg laki duk perasan hebat tu.. Dh tengahari amik ko menggigil cam parkinson sbb lapo..

Serius ar, bila aku wat sesuatu cam nak mati tapi org tak hargai ni aku down siut. Bkn aku nk suruh dtg kat aku cium pipi aku ckp aku bagus sejam sekali. Nak belanja pun tak payah. Tapi klu nak belanja, aku nak ayam cam td tu.. Leh aku memberuangbelasah kaw-kaw. Cukup la sebut je nama aku dlm list org yg nak dihighlight. Seminggu aku senyum tanpa henti walaupun time tu aku tgh berak. Biar krem rahang pipi aku ni..

Aku bknnya noreh getah ke menyawit ke. Pokok getah tak reti bercakap dgn org. Ni aku keje dgn org. So susah ke org nk tunjuk apresiasi dia pada apa yg aku dh buat. Nanti ada la ckp "Dia tau la ko buat, tp dia tak pandai nk ckp tima kasih, tu je". Hehe ade ek alasan gitu. Rasa aku dr kecik mak pak kita ajar kot klu pas org tolong, kita ckp time kasih. Bila dh besar tak reti nk ckp lak kan..

So arini aku berperangai like a d*** dan anti-sosial. Aku cuma layan laman sosial je. Sbb aku tak rasa nk berckp dgn org guna mulut arini. Sori la jari arini korg kena keje lebih sket.

Then tadi ade lak sorg minah ni mcm agak soSIAL menelepon aku. Promote kad ape tah. Pastu br aku tau yg dia dpt detail aku drp bank yg aku reg kad kedit aku. Sementara dia ckp "ha encik blh dpt diskaun ni" dan ckp "bkn encik je blh pakai, family pun blh" serta bercakap "untuk tahun pertama ni tak perlu byr apa2" aku terus potong dia nye citer pepanjang tu then aku ckp "Ni kad ni sy wajib amik ke tak?" Dia kata tak, tp nama aku dh diregister la utk kad ni. So aku jwb "Terima kasih sbb tak tny time ni sy tgh sibuk bekerja ke tak ataupun sy ada masa nk layan awk ke tak, tapi sy nk ckp sy tak berminat. Terima kasih". Gila sopan aku, dgn org cmtu pun aku ckp time kasih gak. Maybe sbb aku ni jenis pandai ckp time kasih kat org kot.

10 comments:

anamizu said...

errr ni mrh betol ni :P
cik ana pon sllu cmtu..
TERIME KASEH tak pernah
peduli bile..mesti nak
ckp TERIME KASEH sbb rase
mcm perlu..tp stgh MANUSIA
mmg jns xde sivik kot :)



luv,
cik ana

Cazari said...

thanks cik ana.. marah jugak.. tp more pd kecewa..

HAW said...

hehehe.. aku tahu ko marah.. dlm dlm nada yg kelakar.. err! terima kasih

Cazari said...

haha.. marah dlm nada kelakar ek.. terima kasih Haw hehe

syaEYRA said...

kite pon selalu dapat call macam2 nk promote ntah ape2. Kite cakap je tak berminat, pastu matikan terus telefon... hehe

Sekian Terima Kasih ^^

Cik tikah said...

suka betul dia ckp tq eh. hehe.. bagus2x.. teruskan amalan yg mulia tuh :)

NAZRUL AZAT said...

bersabarlh sayang... oopssss :-)

Cazari said...

syaEYRA.. tulah.. maksudnya personal information kita ni diorg sukati je share dgn mcm2 pihak..

cik tikah.. u ni wat i blushing hehe

bro azat.. syg?

fiQ'Ra said...

tapi sy nk ckp sy tak berminat. Terima kasih.. hehe, suke dgn ayat tu =))

zikeryhassan said...

ucap je terima kasih walaupun benda tu buat kita marah. kompen org yg buat kita marah tu sentap! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...