Friday, October 14, 2011

Toy Review: Thundercats Classic Lion-O & Tygra


Korang pernah tgk citer ni tak masa kecik² dulu? Ha ni la citer fevret aku dr dulu. So, ni aku nk tunjuk 2 figure yg aku baru dpt iaitu Lion-O dgn Tygra. Ni rupa dorg masa dlm citer kartun dulu:

Lion-O

Tygra

Figure yg aku br beli ni dikuarkan oleh Bandai US. Aku bkn la bias sgt pd Bandai Jepun/HK tp toys drp Bandai US ni aku tgk bab kekemasan dia tu mcm tak perfect la. Sendi-sendi pun tak sebanyak figure yg aku beli sblm nih. Tapi dedua ni still superb. Saiz yg sgt besar lak tu, 8"


Yg first ni Lion-O..


Aku sker sgt. Muka real, bdn nampak gagah. Tp ade slack la cam sendi antara lengan dgn tgn tu nampak tak diorg tak kalerkan? So tetiba coklat pekat kat situ. Then pedang dia lak diorg letak camne tah dlm kotak tu, bengkok je.. Dh la guna getah yg lembik. Then ada part kat kaki tu mcm terkopek sket. Aksesori dia ada 2 pedang, satu lg pendek, ada xtra tgn dgn sarung tgn tu.

Yg second ni, Tygra


Mata dia nmpk kecik sket then bdn dia agak bulky. Tygra bdn dia bg aku mcm slim2 sket.. Panthro yg bulky. Dia ni dtg dgn tali melibas tu satu pendek satu panjang then ada xtra tgn.

Apart from bnyk kekurangan tu, aku still rasa diorg ni a-must-have utk peminat2 Thundercats. Klu diorg kuarkan lg utk semua character konfem aku beli satu set. Aku bg dorg 3/5


11 comments:

ChaCha said...

lame x tgk katon ni...

josrevalution said...

fuuh..boleh tahan minat ko dgn kartun2 ne ye.. ":)

Phat said...

aku ada pedang nye dulu..berlampu2..thunder thunder thunder catttttttt5

Cik tikah said...

handsomelah cartoon itu. hahaha..

MaiRa QuEeN said...

minatnye dengan kartun..

Haszrol said...

memang best lah ko ni... eh pinjam boleh?

Polskahackrew said...

Nostalgia kartun ni..terimbau kenangan masa kecik2 dulu..('',)

Polskahackrew | Blog Tutorial Blogspot

khairul said...

terkenang masa aku sekolah rendah dulu

ADfeez said...

suka ngan thundercats gak..:D

ch000tz axoera said...

waaaahh thunder cat! cartoon otai ni heheheh

Cazari said...

aku mmg minat kartun/kamen rider/anime nih.. bkn takat minat lg.. dh tahap obses.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...