Wednesday, October 19, 2011

Robot Pembantu.. iRobot

Pernah tak klu tgk umah sepah² then rasa mcm bestnya klu ada robot tolong bersihkan.. dulu rasa cam mustahil je benda ni. Skrg mmg dh jadik kenyataan. Sebuah kompeni nama iRobot telah pun mencipta beberapa model robot utk tujuan memvakum rumah, mencuci lantai dan membersihkan kolam renang.

So ni aku nk tunjukkan iRobot Roomba yg bkn setakat blh vakum rumah kita, malahan comel utk dimiliki sebagai koleksi. Dia ni blh diprogramkan untuk on selama br lama kita nak. So klu blk kampung 2 ari ke dia still blh buat keje sendiri.

Pandangan dr atas

Sedang membersihkan habuk dan kotoran

Pandai tukar drp mode bersihkan karpet kpd lantai

Blh masuk ruang yg tak blh dicapai oleh vakum biasa

Automatik dtg kat charger dan cas sendiri.. kewll

Blh buat virtual wall.. so dia takkan pegi kat ruang yg lain

Jom tgk video dia sedang beraksi

16 comments:

shazlynn fazlynn said...

eheheheh sama dengan keluaran syarikat lynn eheheh ;)

BHAIHAQI COOL said...

Wahh~~ dunia dh mju~~

zana said...

wah terbaik..tmpt yg ssh pun leh bersih..

Cazari said...

lyn.. kompeni awk jual brp tu?

bhaihaqi.. takut.. lama2 sok diorg lwn kita hehe

zana.. tulah.. tp cam comel je dia jln2 sorg2 tu haha

bella luna said...

kat oversea benda alah nie dah lama wujud,tapi kat m`sia aku tak tahu lak cane kewujudannya,huhu,.

NAZRUL AZAT said...

pakcik cazari nk beli la tu,tau la byk duit :-)

Cik tikah said...

makin malas lah manusia. hehehe..

Seri said...

pompuan jd malas nnt...kurang keje kat rumah...nonton tv je

Cazari said...

bella.. yup.. tp kat sini br nak naik kan?

azat.. pakcik?

tikah + seri.. tulah.. pasni tggu robot utk masak je

anitadiana said...

bestnya...berapa harga nya tu..mesti mahalllll.....

NURUL ASHIKIN said...

apa keburukannya?

sop said...

pernah tgk ada jual kat jusco dulu..
tp bukan auto cas..
boleh jalan sendiri cam tu gak..

Saiazuan said...

smart ni.. :D

Ronaldhrah Wisely said...

ada tengok citer korea yg di published pada tahun 2005 kalu tak silap,
lam citer tu dah ada dah mende ni...

Chikebum Buzz said...

kalau mende ni dah sampai kat malaysia ..dan mampu milik ..alamatnyer makin gomok2 la org mesia niE ..hohoho ...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...