Monday, December 20, 2010

Melaka Wonderland

Ok, aritu aku duk kutuk2 gak tempat ni.. Dan sgt tak sangka aku gi gak smlm. Ni sume sbb anak2 buah aku la yg beria sgt nk gi. Dah la cuti skolah.. Sakit gak la mata aku duk tgk laki2 yg lalu-lalang dpn aku sambil pakai suar tight..

Tiket masuk agak mahal RM 30 dewasa utk weekend dan RM 25 utk kanak².. Hari keje tolak RM 5 la (sila kira). Kat dlm dia ade bnyk gak la benda yg blh naik. Tapi kebanyakannya nak kena guna tube at least yg 2 lubang (bentuk cam no 8 tu). Tube ni sewa dia RM 20 tp klu kita pulang nnt dia refund RM 10 (cett smp RM 10 ko cekik).

Antara benda yg best

Ni dipanggil Tornado Chaser. Kita cam masuk dlm satu mangkuk besar then kuar drp terowong. Pekerja situ cakap yg ni org bdn besar/overweight takleh main for unknown reason

Kamikaze Racer ni lak kita meniarap atas satu mat getah tu dan meluncur

Ni besh gak.. Main wave.. Layan smp hitam

Ada gak la 2-3 lg yg besh.. Cuma aku still rasa benda dlm ni serba-serbi mahal. Nasik ayam pun RM 10 sepinggan. Nak masuk langsung takleh bwk makanan/minuman. Pelampung kecik jual smp RM 20.

Lg satu, parking sgt la terhad. So blh tgk la org parking smp Taman Botanikal sana.

Klu tny aku best ke tak? Aku jwb so-so je la. Nothing to shout about. At least sok org tny aku leh la jwb "Ooo.. dah penah pegi dah"

11 comments:

rossoneri said...

ala soroklah makanan dalam beg..dia cek ke...slalu wat cam tu bila g sunway

Mbah Dukun Bagong said...

wow taman bermain yang menakjubkan, apakah baru dibangun?

Miss Nurun said...

wah...bestnye. selama ni sy tahu tentang A famorsa je.

Bella said...

da pegi baru nk ajak?

haha..Bella xpenah g lg :P

diana said...

rm30..
mahalnye..
harga kat tempat lain kan biasanye dalam 20 lebih je..kan??

misSbLurRy said...

balik kg aku nak terjah juga tempat nie....kang kata aku org kampung yg kuno plak....wakakakka...

2+2=5 said...

waaahhh!! melaka ada bende camni?? hahahahah tak prnah g kuttt....

Cazari said...

rossoneri... dia check bag kita maa

mbah dukun.. kurang lebih 6 bulan

miss nurun.. jom la turun mlk

bella.. klu nk belanja blh je pegi kali kedua

diana.. tu la.. mahal kan

missblurry.. ko org mlk ek

2+2=5.. ade je.. br bukak ni..

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said...

haha..kite baru je balik dari melaka wonderland..hahah

Lelord said...

adehhh baru igt balik melaka bulan 2 sok nak g...kalau dh serba serbi mahal, pastu lak dak kenit nix mo main camne ekekeke. agak2 penduduk melaka dia bg diskaun tak

Cazari said...

||| V0r+ Ne+w0rK |||... eh x jumpe pun ritu :P

Lelord.. budak kecik bwh 3 kaki masuk free..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...