Tuesday, December 21, 2010

Sheimi In Memory

Korang pernah dgr / tgk / tau tak ape tu hedgehog? Pernah tak tgk kartun ni?

Yg ni Sonic the Hedgehog. Dia ni based drp hedgehog. Hedgehog ni mcm landak la cuma dia ni kecik sket, lg cumel dan blh bergulung jadik bola duri. Dulu², aku ade bela sekor hedgehog ni. Nama dia Sheimi, bulu dia kaler salt & pepper dan sgt eksen dgn aku. Klu tgk dia tajam2 mesti takut nk pegang, sebenarnya bulu bawah perut dia lembut.. so cara nk pegang dia, kaut dia drp bhg perut.

Tadi, aku ade korek2 gambar lama aku. Nak share pic si Sheimi ni yg sekarang tgk duk main2 atas pelangi sana.. Huhu.. rindu sgt kat dia... Sheimi ni panjat kuar drp bekas dia, tp dia tergulung dlm kain buruk.. Tak leh lepas berhari² so pastu mati.. Sedih..

Tgh bergulung.. Defensive mode
Posing kat camera

Moon Walk
The good news is maybe tak lama lg aku akan dpt pengganti Sheimi ni. Kwn aku ade anak hedgehog yg br lahir and dia nak jual murah2 je kat aku. Klu dh amik nnt aku post kt sini..

9 comments:

nora said...

dia tak ganaz ke wei

Cazari said...

tade la.. dia ok je..
masa memula dpt tu letak baju yg kita dh pakai dlm bekas dia..
biar dia kenal bau kita..

pearl jade said...

mak ai..ingtkn org jepun mana td.hehe
comelnya porcupine ni
tgk kt midvel mahal btul
senang x nk jaga?
teringin nak cabut 1 duri die
hehe

Shahrin Oppa said...

waa..comel sial..
jge elok2 tau...!!

Huszaini said...

comelnya!!

Cazari said...

pearl jade.. ni hedgehog.. porcupine = landak.. klu nk beli jgn beli kt pet shop yg glamer2 ni.. mau dia jual 300 - 400 sekor.. summore kdg2 ade mites

shahrin + huszaini.. thanks.. tp dia takde dah.. :nanges:

hachereennor'ain said...

ehh ,i pun minat haiwan macam ni .selain hedgehog ,i pun suka sugar gliderr .wehh ,i rasa cool gila bila tengok lelaki bela pet tau .woahhh !

نورّالعينِ said...

comeynyaaa..b0leh wat bntal peluk time td0 neyhh..

blog-tips-kurus said...

menatang ni mkn ape bro?
da 'angkat' yg baru ke belom?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...