Monday, December 13, 2010

Toy Review: SHF Kamen Rider Double and Hardboilder

Aritu aku ade review pasal Kamen Rider Double.. So ni aku nk review lak pasal dia nye action figure..

Yg first nye, Kamen Rider Double CycloneJoker

Yg ni adalah dlm lineup S.H. Figuarts, siri action figure drp Bandai yg membolehkan kita melakukan pelbagai aksi dan pergerakan. Utk siri KR Double ni, aku cuma beli ni je sbb yg ni adalah main form dia.. pastu yg lain aku tgk mcm repaint je.. Kira figure yg sama, tukar2 kaler je..

Set dia ni tak bnyk sgt aksesori sbb CycloneJoker ni mmg takde pape senjata. Cuma ada 3 pair tangan utk ditukar.

Yg kedua lak, motor KR Double ni, namanya Hardboilder

Sgt hengsem, siap ade tongkat lagi.. Cuma bg aku, klu part hijau tu dia cat warna hijau metallic lg chantek kot.. dan sebenarnya part yg hijau tu blh dicabut & ditukar dgn 2 jenis part lagi (dijual berasingan.. dan sgt mahal :nanges:)

Memula aku tak minat pun Hardboilder ni, tp nape tah lepas aku tgk siri ni lelama.. jatuh chenta lak dgn ini motor..

Aku sker dgn paint job kedua-duanya.. sgt kemas.. dan plg aku suka betapa detailnya diorg wat figure2 nih.. Utk itu, aku bg 4.8 / 5 utk KR Double CycloneJoker dan 4.3 utk Hardboilder.. Klu Hardboilder tu nye cat metallic konfem aku bg lg tinggi..

7 comments:

miyoshu212 said...

patung usop sontorian takde ke..?

fara said...

slalu jmpe bende2 camni kat times square. sonok tgk :)

aibaks said...

wa bro..koleksi kau ke ni?

nadzirah aqilah said...

smart la plak!

Cazari said...

miyoshu.. gile oldskool tu usop sontorian..

fara.. yup.. kat BTS mmg bnyk kedai jual..

aibaks.. a'ah.. ade lg.. tungguu..

nadzirah.. tu la sy time pakai topeng.. :)

hans said...

nampak stylo
ku buat la koleksi
simpan
mana tahu nanti leh jual lebih mahal

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 40

Tuan Penasihat said...

pergh!!!!
smartsmartsmartsmart....
memang cun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...