Thursday, December 16, 2010

Shelly & Raito

Asyik citer psl toys je.. Arini aku nk share pasal pets aku lak.. Ni dua ekor tikus belanda a.k.a guinea pig yg aku bela.. Aku tak suka guna guinea pig tu, biasa aku sebut tikus belanda atau cavy.. Tah cane la omputih dulu terpikir nak panggil gitu...

Yg first ni nama dia Shelly.. Dia ni dr breed Silkie @ Sheltie.. Jenis bulu lurus yg panjang..


Klu pandai jaga dan groom dia, bulu dia blh panjang cam ni.. Tp yg ni yg utk contest la..


Yg second ni nama dia Raito.. Dia ni lak drp breed Peruvian, bulu panjang tapi tak tersusun.. Dia ni jantan.. Aku adopt drp org.. Dh siap neutered so tak blh membiak..


Dedua ni ade kt umah parents aku.. Dulu aku bela tp sbb jrg ade kat umah so aku tinggalkan la dorg bwh jagaan ayah aku.. Aritu Shelly br dpt anak, 2 ekor.. Tp sbb ayah dia bulu pendek, aku dpt sekor je yg jenis Sheltie..

20 comments:

balkieys said...

haha.. yg wrna ptih tu cntik

Jejaka Terhangat said...

pig..tp tak haram pegang kan? hehe..

Cik Ungu Violet said...

shomel gileww..hihi :D

Kenzo@MrConteng said...

mak aih! dah mcm patung aku tgk~

hans said...

ini tikus ker arnab?
dah macam arnab dah ku tgok
comel juga ekk
bulu2 panjang

P/S : Kenapa Nama Awak Macam Nama Perempuan?

NAZRUL AZAT JAMIL said...

rajin ye ekau bele menatang berbulu mcm tu, aku geli, huhuuuuu

NAZRUL AZAT JAMIL said...

rajin ye ekau bele menatang berbulu mcm tu, aku geli, huhuuuuu

rossoneri said...

ohhhhhh kamu betul2 bela keee..comelnyaaaaa..susah x,nak jaga?

~fiM-uNdefiNed~ said...

comelnye bulu die..rase cam kepala mop jer...

blog-tips-kurus said...

untungnya tikus2 tu dapat penjaga seperti kamu:)

nadzirah aqilah said...

kiut gilerrr!!!

puteri.diyana said...

yg last sklie 2 cute lahh>!>
suke tgk

Shaheila Malek said...

tuannya kene selalu tlg sikatkan.. hehe :)

hazwani yusof said...

nyaris2 ingat rabbit. comel :D

Cik SHiNJU said...

comei ah Raito tuh..
Putih bersih bulu dia..
Kalau x neutered msti boleh dpt anak comei gak..

Cazari said...

barukisu-chan.. thanks.. dia tu baik sgt.. klu shelly notty2 sket..

jejaka.. aku x pggil pig.. aku pggil cavy hehe

cik ungu.. tq

kenzo.. tu ar pasal.. tp klu tgk life mesti ko terkejut

hans.. tikus.. bulu panjang ni klu jual mau RM 90 sekor

nazrul.. aku x sker yg biasa2..

rossoneri.. yup.. sy bela yg kat pic dia ade tulis uvacazari tu.. jaga senang, cuma kena rajin mandikan dan sikat bulu dia

fim, tips, nadzirah, puteri.. thanks

shaheila malek.. yup kena rajin

hazwani.. dia blh besar cam rabbit tau

shinju.. tu la.. tuan dia ngengada lak neutered..

Hafidzah Hafidz said...

waaa waaaaa! aigyooooo~ cumel gila kot..fieza suka pet..fieza bela rabbit, hamster, kucing..tikus belanda tak penah lagi..teringin pulak..lawa laa bulu dye~ suka! kalau fieza pegi Mid, fieza salu singgah pet shop satu aras dgn wayang tu..geram je tengok eheh <3

hachereennor'ain said...

alahai ,comelnya lah pet tu !haritu kawan i sibuk bela binatang ni ,i sorang je bela hedgehog .lepas tu diorang kata i pelik sebab bela haiwan tak comel .aiyo !

shelliey said...

geramnyee..nak je blik umah ni gromm princess aku(persian) smp jd cmni..bole ker?

shelliey said...

geramnyee..nak je blik umah ni gromm princess aku(persian) smp jd cmni..bole ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...