Tuesday, January 18, 2011

Cazari's Kitchen: Linguine Alfredo Portobello + Beef Pepperoni


Ni aku nak share ape yg aku masak aritu. Nama dia Linguine Alfredo Portobello + Beef Pepperoni.. mcm agak poyo sket la nama dia. Hehe.

Aku guna linguine sbb mcm dah bosan guna spaghetti.. Linguine ni mcm yg kt pic atas ni, besar² mcm kueytiaw.. Utk kuah dia tu, aku beli kuah Alfredo Portobello yg dlm tin brand Prego. Then aku beli beef pepperoni, potong nipis² pastu goreng sket. Kendian br masuk dlm kuah.

Ni masak stail org pemalas. Aku dah rebus linguine tu pastu panaskan kuali, curah je kuah + sket air.. Bila dia dah blub blub tu masukkan pepperoni + linguine. Gaul je. Pastu siap utk mkn.

Aku buh sket lada sulah. Kasik hangat sket. Klu mkn cmtu saje muak.

Ptg ni nak gi carik kuah lain lak. Linguine aku ade balance lg kt umah tu

24 comments:

Syafiq Rosli said...

wah..sodap2.

chiLleD...!! said...

sedap k?he

nadzirah aqilah said...

waaaaa.. lapo2.. mcm nak cari spageti je nanti..

cik Ladies said...

mak aii , cazari , sdap uw ..
nk rasa skit .. :)

anamizu said...

arrhhhh sedap!!!

recent post : |font comel-comel|

cik sya said...

ni makanan ke ? Cam tak caye je kot.. Sekali pndang cam ulat dlm pinggan. hik3.. tp 2 kali pndng mmg holliaaaaaww :) sdppp

nkara said...

tak penah try lg...macam besh je tgk...meh sepinggannn...

Mr. TN_SkY said...

Uish....nengok cam char koew tieaw pon ada..ahaha..=_=

udin said...

wah! bleh wat berniaga ni.. haha! :D

cik 18 said...

yeah, I like men who really can cook

yott said...

tringat creamy carbanora spaggeti kat PH..;)

iris said...

pandai masak ghupenyer...... huhu bertuah badan,,, pandai jage penampilan..pandai masak bagus la tu dik oiii

ijatnuar87 said...

wah...keliatan sedap.hehehe..ni bikin lapot nih,e,e,,e

ecah..merangkap anak cik nan said...

waa..name xleh panjang lg ke...tp nmpk sedap jek....hehe

Bulan said...

wah..cm sedap je nie.ehee

Cazari said...

thanks sume.. ni resepi pemalas sebenarnya.. campak2 je.. :mukamerah:

cik 18 & kak iris... :mukamerah: x 2

ecah.. tu la nama ade sedikit poyos..

udin.. blh².. nnt jadik 1st customer k

cik sya.. ulat ek?

Izan Ishak said...

yummmy....sedapnya!
harus cuba nih~

KUREKURE COMEL said...

terer masak budak ini...hehehe

amier azrul alias said...

perghh..
sdapp nyee

zikeryhassan said...

nampak macam sedap je. nak sikit

A.D.A.M. said...

Tetibe aku rasa lapar. hehe

NICK IRFAN said...

pelik plak aku tgk.. hehe

nelly said...

macam sedap saja .
tapi kata stail org pemalas .
hehe
kalau malas , boleh masak cmnier jerk

=)

maceh ~

amny.. said...

wawahhh..
mcm bes....
(^_________________^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...