Monday, January 3, 2011

GeGeGe no Kitaro

Pernah dgr tak citer ni? Citer ni tajuk dia klu ditranslate jadik Kitaro dari GeGeGe.. Citer ni mengisahkan sorg yokai (dlm nihongo maksudnya hantu, spirit atau monster) bernama Kitaro. Dia ade versi manga, anime dan movie org betul which so far aku duk layan yg org betul nye.

Versi anime dia
Versi org betul. Dari kiri: Konaki Jijii, Neko Musume, Kitaro, Medama Oyaji (atas kepala Kitaro), Mika Miura, Nezumi Otoko dan Sunakake Babaa
Watak² dlm GeGeGe no Kitaro ni ialah:

Kitaro:
- Lahir kat dlm kubur dan merupakan waris terakhir puak hantu
- Takde mata sebelah kiri tapi biasanya ditutup oleh rambut dia
- Berlwn utk kesejahteraan manusia dan yokai
- Senjata² beliau: terompah kawalan remote control, tangan yg blh dicabut kawalan remote control gak, vest yg blh protect dia, rambut yg blh tembak duri2 tajam, rambut yg blh jadik antena, kain putih terbang (mcm tikar terbang la) dan yokai berbentuk dinding batu


Medama-Oyaji:

- Ayah kpd Kitaro
- Bdn dia hancur sbb penyakit dan lahir semula sbg mata
- Sgt pembersih dan selalu mandi dlm mangkuk berisi air panas








Nezumi Otoko: Org tikus (kat pic atas tu sblh pompuan baju putih tu). Biasanya baik tp kdg2 jadik jahat klu ade peluang utk dpt duit

Neko Musume: Gadis kucing (pakai baju merah kt pic atas tu) yg blh bertukar jadik resaksa kucing klu marah. Tak ngam dgn nezumi otoko

Sunakake Babaa: Perempuan tua yg ade kuasa pasir (kanan sekali dlm pic)
 
Konaki Jijii: Lelaki tua yg berperangai mcm bayi dan melekat kat org, kemudian jadik batu (kiri sekali)

Ni la movie yg aku layan tu: GeGeGe no Kitaro and The Millennium Curse

7 comments:

rossoneri said...

muka kitaro tu macam eiji wentz je

nadzirah aqilah said...

salah satu my feveret anime!!!!!!!!! movie dia pun best.. sebab kitaro dia kiuttt.. hehehe..

Kamil ace said...

mcm bes, kang nti aku crik..heh

Cazari said...

rossoneri.. mmg la eiji wentz tu

nadzirah.. ceh suke watak utama dia ek? jeless

kamil.. besh2

maCy said...

err?

_luVy*dUcky_ said...

cr gak cte nih..nk download ktne ek??ade link x??hee~

udin said...

peh.. sempoi2.. antara anime feveret nih.. xsangka ada movie gak.. kena cari nih.. ada link x bro?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...