Friday, January 14, 2011

Danbo


Sepanjang aku berblogging ni, selain pic Domo-kun, pic Danbo pun bnyk digunakan oleh ramai blogger.

Danbo ni diglamerkan dlm anime/manga Yotsuba&! Dlm citer Yotsuba nih, kakak si Yotsuba ni ada la tipu dia ckp yg kotak robot kwn dia ni mmg bebetul robot nama Danbo nih..

Dulu kan, aku takde la sker pun tgk Danbo ni.. Biasa je.. Tp skrg suka lak.. Dan sgt menyesal x beli dulu sbb rege dia sgt mahal skrg huhu..

Dia ade bnyk versi. Jom usha


Yg memula skali kuar tu adalah kanan sekali tu. Versi kosong. Versi ni blh tukar² dgn kepala Miura


Then kuar yg agak limited, versi amazon.co.jp (first) dan sgt limited ialah yg versi kotak 7-Eleven tu.. huhu.. yg 7-E punye tu klu kat ebay smp 300++ pun ade.. huhu.. aku nk yg tu..

Tak lama lg ade kuar versi Amazon mini. Kecik sket.

So sbb dr aritu aku usha² kat ebay ni takde yg murah.. Aku dpt carik papercraft dia.. Potong² lekat² jadik la Danbo kertas..

Sape nk download, amik kt sini

10 comments:

chiLleD...!! said...

comel..hehe

ijatnuar87 said...

nice2...danbo yang dijual ni dibuat dari aper?

Mr. TN_SkY said...

ahaha..sume comel2 je..adeii

E.d.Y said...

benda ni coeml, tp sngt mahal..macam xberbaloi je beli

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

yupppp cute dan comelll mahal plakkkk harganyerrr tp klu minat apeerrr salahnyerrr

rockinsudu said...

mahal kot domokun neyh. tgk rituh dlm rm 200 gak satu

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Assalamualaikum... Maaf lama kami tak ziarah blog kamu..

yupp pernah gi tengok kat jaya jasco makkk oiiii harganyerrrr

nadzirah aqilah said...

kiut gak danbo nie!!

faisal apardi said...

ooooo..tu ke nama die..
sblm ni xpnh tau pun...huhu

Cazari said...

ijatnuar.. klu yg betul2 nye drp getah/pvc la

chilled, tn_sky, afzainizam, rockinsudu, nadzirah.. yup, comel dan mahal..

faisal.. hehe.. actually ade gak org panggil danboard

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...