Sunday, January 9, 2011

Mumble² Hari Ahad

Mumble #1:
Smlm aku gi majlis kawin member aku (pompuan) kt KL.. Dia ni kira rapat gak la.. Aku smp dlm kul 2 so time tu mcm agak ok la.. Dia dah bersanding, tgh mkn beradap.. Masa aku smp dia mcm agak excited la.. So pastu aku gi carik meja dan duduk..

Sblm mkn, aku kuar kamera dan nak snap pic diorg.. First snap, ok. Second snap, ade sorg makcik ni excited smbil bwk pinggan lalu blkg aku dan langgar aku.. So pic tu gegar.. Aku ckp lg skali la.. Member aku ni blh wat muka cam org bengang.. Aku wat tatau so aku tny la serba sikit, nikah bila, kat mana, camne majlis.. Member aku ni meneruskan wat muka agak bengang tu dan jw nak tak nak sambil lg bnyk jwb guna tgn drp guna mulut.. tunjuk² je.. pastu, aku still dpn diorg lg, member aku ni blh wat tak tau je dan mkn.. mcm aku xde.. in case dia terlupa, aku ni drive 2 jam dr melaka + 40 minit mengharung jem semata² nk gi majlis kawen dia, dgn peta salah.. dia leh wat bodo je dgn aku cmtu.. Aku blh terima klu dia tgh bersanding, xleh ckp bnyk.. ni tgh mkn beradap yg dh separuh jln..

Blk tu, aku slm je husband dia ckp tahniah smbil aku tak tgk pun muka dia dan terus blah.. otw blk melaka tu aku redefined blk dia drp FRIEND kpd ACQUAINTANCE je..

Mumble #2:
Aku dpt award ke-2 drp Abu Loqman-senpai sbb aku dpt 300 org follower.. thanks senpai.. Siap ada special entry lg utk aku...dia bg aku award yg dia penah dpt drp kwn dia kt Lubnan nih


Mumble #3:
Pg td aku sgt semangat nk kuar brekpes kt kedai roti canai dan teh tarik yg bg aku plg sedap la aku rasa kat Melaka ni.. Smp kedai, takde kerusi so aku pun selit² utk share meja dgn org.. Then roti canai aku smp.. Mmg sedap, as always.. Tgh² aku mkn ade kucing duk mengiau kt bwh kaki aku.. Aku tgk la sbb salunye aku sker tgk kucing klu kt kedai mkn.. Tp hari ni aku sgt bernasib mlg la.. Kucing yg aku tgk tu, ekor dia tersiat teruk, nmpk daging yg merah tu.. Bkn sket, separuh drp ekor dia tu.. Gile, nak muntah siut aku.. Aku pandang tmpt lain, cuba tgk pokok² hijau, bygkan air laut, air terjun.. X berjaya gak.. So aku slow² gerak nk pi toilet.. tp kedai tu takde toilet maa.. Akhirnya aku lari dan cangkung sebalik kete aku dan muntah.. huhu.. Perasan gak ade 2-3 org yg perati aku duk lari dan cangkung tepi kete aku. Aku gi byr sambil set kat otak aku yg aku mungkin akan lupakan niat aku nk brekpes kt situ selama 3 bln akan dtg ni..

14 comments:

NAZRUL AZAT said...

apsal xcakap dtg KL?
ble jumpe

kekelip said...

hahahaa..part kucing plg best!..huhuu.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

Tahniahhh ade gak orang nak bagi award tu...aku tak dapat pun

Abu Luqman said...

salam singgah ye...so..cabaran seterusnya ke 1000 ..boleh...walaupun setahun...hehe..bolehkan

miSsh chiOrikA said...

euww ! kucing ? adehh . mati selre na mkn .

Wahida Nasution Thakhrim said...

cayalah!! (^^)

ecah..merangkap anak cik nan said...

cool2..sabo ye tuan blog..

Muhammad Burn said...

kwn mmg cmtu bro. biasa dah jd mcm tu. terima je.

nadzirah aqilah said...

uishhh.. pasal kawan tu memang buat kecik ati gak la.. sob3..

alamak yg last tu memang tak boley tahan.. nasib baik tak muntah kat depan meja makan tu.. huhuhu

SyedGraphiX said...

part kucing tu.. eee..

lilY said...

uwaaa.. ! ngeri lah..
alah, bygkn jer kuah sambal tertumpah kt ekor kucen tu...
kihkihkih..

kwn awak tu stress kot..huhu
sabo yerr..

Cazari said...

incik azat.. lupe

kekelip.. besh ek.. huhu.. nnt sy antar itu kucing kt umah awk

afzainizam.. thanks.. nnt aku kasik ko award k

a luqman-senpai.. baikkk.. cabaran disahut.. :)

missh.. bkn mati selera je.. nk kuar sekali makanan yg dh dimakan

wahida.. tq

ecah.. masa tu mmg kecik ati la.. skrg ok sket...

muhammad burn.. kan? tak sangka la ade gak kwn cmtu..

nadzirah.. klu muntah kt meja mkn tu, mau 3 tahun tak pegi kedai tu..

syed.. hehe..

lily.. takleh byg tau.. pueh dah bygkan pokok2, benda2 hijau.. kwn sy stress eh? tahla.. klu stress jgn la bg kwn2 sekali stress dgn dia..

Cik SHiNJU said...

Mumble # 1 : x patot ar member ko tu...penat ke ape ke tetamu wajib dilayan dgn senyuman..apatah lg member dtg dari jauh2..

Mumble # 2 : Congrats :)

Mumble # 3 : Alahai...cian kucing tu..sape la yg siat ekor dia..huhuh..terbantut selera ekh?

chiLleD...!! said...

kesian kucen tu..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...