Monday, January 31, 2011

Sayonara Shiro-chan :(

2 minggu lepas, Ahad pagi.. Aku dgr ada bunyik anak kucing dpn umah aku.. Alamak ni mesti ade kucing liar beranak kt kawasan umah aku.. So aku carik punya carik, jumpe la ibu kucing dgn 4 ekor anak yg newborn kat celah² pokok pandan dpn umah aku.. Aku tak halau, mcm kesian lak tgk..

Esoknya aku tgk blk kt celah pokok pandan tu, dh takde dh dorg.. So aku fikir mak dia dh bwk tmpt lain kot.. Bila aku nk masuk umah dgr lg bunyik mengiau.. So port dorg kali ni dlm rak kasut aku.. Aku biar lg..

Esoknya aku tgk kat rak tu dh takde dah dorg.. Tp aku tgk blk kat pokok pandan tu, ade sekor je yg tinggal.. Kaler putih.. Maleh nk kacau, aku terus gi keje.. Takut aku usik kang mak dia tak nak amik dia lg..

Blk keje tgk ade lg yg putih tu.. duk ngiau2.. lapar kot.. Aku biar lg.. Pastu dlm pas maghrib, bunyik makin kuat.. So aku pikir ni konfem kes buang anak nih.. Aku wat susu suam, guna penyedut ubat tu suapkan la dia susu sket2..

So tu la keje aku utk tempoh seminggu.. Dia lak aku tgk makin sehat, dan minum susu pun tak reti sikit dah.. Camni la lebih kurang rupa dia

Mcm yg putih tu..
Siap bg nama dia Shiro (putih).. Sampaila ari Jumaat aritu dia lembik semcm.. Aku kasik susu pun tak nak minum sgt.. Masa ni mata dia dh bukak.. mmg cantik.. So aku bwk dia masuk umah, balut dgn kain then letak dlm kotak.. Dlm kul 12 mlm tu aku tgk ade semut duk area kotak dia.. Aku alihkan dia, bg susu.. time ni dia mengiau dh takde bunyi.. kaki² dia dh sejuk... sedih.. tp mata dia tgk je muka aku... aku usap² pale dia, dia pejam.. so aku letak dia kt atas bantal kecik.. aku tido smbil sblm tido doa supaya dia selamat..

Pg, bgn subuh... cuba utk solat dulu br tgk dia.. tp aku nk gak tgk dia.. Bila tgk je.. dia dah kaku x bergerak, pastu bnyk semut kat area kepala dia.. waaaa... serius aku nanges.. aku solat pastu kuar umah, amik cangkul, korek tanah dan tanam Shiro kat situ.. Nk dkt stgh jam gak aku duk bersila dekat tmpt aku tanam dia.. sedih woo.. smp arini aku sgt down bila ingat kt dia.. Dlm fridge tu ade je lg balance susu kotak aku belikan utk dia aritu.. Hope Shiro bahgia main² kt taman syurga.. Huhu..

13 comments:

syaEYRA said...

sedihnya

Orchid Balqis said...

huhu..terharunya..
Shiro, hope u happy there..

Asrul "iLham" Sany said...

comelnye...

tapi aku rasa lagi best sb ko suke beli menan cam aku gak...

yeay, dapat member menan yg baru ;D

p/s : aku follow ko...

mizzapple said...

cutenye anak kucing tu. :)

axuerha said...

shiro memang cute, by da way takziah k...

Srikandi Yka said...

owhhh shirooo....

HAQ said...

sabar ye...

Cazari said...

thanks korg.. aku sker bela binatang.. tp bile berlaku mcm ni watkan aku mcm serik dh nak bela.. mood aku blh down berhari²

saraeisyabalqis said...

sdih la..ingt sampai skunk..tompok salu kejut kan sy time pg2 subuh..dy salu lepak tdo sebelah saya..
sy pendiam..dy salu memain kejor2 gn sy depan uma sebab sy xderk ramai kwn dulu..bru pinda..maklum la..pastu balik sekola dy tgu dpn uma..pernah dy nak ikut skali g skola..uwaa!!!tompokkk!!

LittLeMyRsHMaLLoW said...

iskkk~
=(

gemot said...

hey2..awk suke masked rider n keroro??

rossoneri said...

hmmm dia rindu mak dia kot

Bidasari said...

Wah sedihnya...lagi sedih bile tgk barang2 yg guna utk dia...huhuhuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...