Wednesday, January 12, 2011

Dia.. Kamen Rider OOO


Aritu aku dh introducekan Kamen Rider Kiva dan Kamen Rider W , so skrg aku nak perkenalkan Kamen Rider yg paling baru. Siri dia br smp episod 17 skrg. Nama beliau ialah Kamen Rider OOO.. Disebut O s / Ooz / Ohzu.. Merupakan KR ke-12 dlm era Heisei dan yg ke-21 utk keseluruhan Kamen Rider. OOO merujuk kpd 3 medal yg digunakan utk henshin kpd beliau, dan jugak sbg tanda infinity dgn extra o.

Ini la mamat yg akan henshin jadik KR OOO nih.. nama beliau Eiji Hino, seorg yg takde tmpt tinggal, takde kerja tetap, tp mementingkan utk mempunyai underwear yg bersih utk esok.

Dia ni dpt jadik KR OOO sbb dia berada kt muzium di mana Greeeds yg dikunci selama 800 tahun bangun kembali.






Ok.. ni plak Greeeds.. Greeeds ni dicipta oleh manusia zaman dulu tp lama² diorg jadik jahat dan pandai bertindak sendiri. Diorg ni semua kekurangan Core Medals masing² so diorg ni tak cukup kuat. Skrg ni sume nk carik Core Medals utk dpt jadik tubuh complete. Greeeds kat bwh ni dr kiri; Uva, Cazari, Gamel dan Mezul. Aku dpt nama blog aku ni drp 2 Greeeds yg pertama tu la. Sbb diorg aku nye fevret.


Greeeds ke-5 namanya Ankh. Tp dia ni hilang plg bnyk Core Medal, so dia cuma tangan je tp bila dia sarung kt tgn org, dia dpt gunakan tubuh org tu


KR OOO ni henshin dgn menggunakan 3 coin. Bentuk yg pertama sekali kuar ialah TaToBa (Taka = helang, Tora = Harimau, Batta = Belalang) cam yg dpt kita tgk kt atas. Bentuk ni ialah gabungan 3 Core Medals milik Ankh, Cazari dan Uva. Setiap Greeeds ade 3 jenis binatang, so KR OOO ni blh jadik bnyk bentuk dgn tukar² dia nye coin.

Bentuk combo plak klu dia henshin dgn 3 coin yg sama jenis contohnya cam GataKiriBa ni drp 3 coin hijau

GataKiriBa = Kuwagata (Kumbang Tanduk) + Kamakiri (Mentadak) + Batta (Belalang)

RaToraTah = Raion (Singa) + Tora (Harimau) + Cheetah (Harimau Bintang)

SaGorZou = Sai (Badak Sumbu) + Gorilla + Zou (Gajah)
TaJaDoru = Taka (Helang) + Kujaku (Merak) + Kondoru (Condor)

ShaUTa = Shachi (Killer Whale) + Unagi (Belut) + Tako (Sotong)

Aksesori² KR OOO

Moto Ride Vendor, vending machine yg blh jadik motor

Candroid, tin yg blh tukar jadik helang (taka), sotong (tako), belalang (batta), belut (unagi). Kiut ar benda² nih..


Aku dah preorder KR OOO yg TaToBa, GataKiriBa, RaToraTah dan SaGorZo. Dh smp nnt aku review..

15 comments:

Lara D'yuni said...

wah.. rasa mcm kat 3 mgu terlepas cite n.. ish3... kamen rider ada game kan3?

Syafiq Rosli said...

wah..bukan main layan lagi..hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wooooo kamen raider bertukar..... mmg best pun layan bukan aje bebudak kecik aje tengok budak besar pun tengok gak

KUREKURE COMEL said...

dulu mmg gle r cte ni.....hehehe...

hans said...

macam2 warna rupanya diorang nih

Review Film : 127 Hours Mengujakan Kerana Ia Adalah Kisah Benar

syaEYRA said...

memang minat tgk cite ni!

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

minat gak citer nih ... hehehe! tp selalu aje miss episodenya! :(

Jejaka Terhangat said...

kamen rider oz.ok la kot..tgk movie A to Z Gaia Memory..memang superb.!!

[Follower BloG Review] Kesimplelan BloG Syurga Itu Indah, Muhd Burn Memang Best.

Cazari said...

dh tgk eh a to z tu? blm tgk maaa...

anamizu said...

cik ana suke sagorzou tu..nmpk sematje..hihi

recent post : |curriculum vitae atau resume???|

rossoneri said...

anak buah kita layanlah

udin said...

henshin!!! taka! tora! batta! tatoba! tatoba! tatoba!

best siri ozu ni.. x sabaq tunggu yg muvie punya.. kamen rider × kamen rider ooo & w featuring skull: movie war core.. hehe :D

mizz nanas said...

ya ampunnnnnn....ni umo bape taun still layan kamen rider ag ni??hahhaha....

Cazari said...

mizz nanas: try la tgk.. pastu paham2kan.. jln citer dia tu budak2 darjah 3-4 tak paham kot..

udin said...

haha! betoi2.. yg byk tgok siri mcm ni budak2 u dgn remaja ja.. bdk skolah rendah xpaham kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...